Verkkouutiset

SDP:n Tainio: Microsoftin tuettava nokialaisia uudelleen työllistymisessä

SDP:n kansanedustajan Hanna Tainion mukaan Microsoftin torstaina irtisanomat nokialaiset tarvitsevat luvattua vahvemman vastaantulon vakavaraiselta Microsoftilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ihmiset tarvitsevat myös yhtiöltä tukea uudelleen työllistymiseen, kouluttautumiseen tai yrityksen perustamiseen. Esimerkiksi Nokialla oli käytössään niin sanottu Bridge-ohjelma. Jotain tällaista toivon myös tässä tilanteessa, sanoo SDP:n kansanedustaja Hanna Tainio.

Microsoft ilmoitti torstaina irtisanovansa 1 100 entistä Nokian työntekijää Suomessa.

Nokian Bridge-ohjelma aloitettiin keväällä 2011, ja se kesti kevääseen 2014. Ohjelman piirissä oli maailmanlaajuisesti noin 180 000 Nokialta lähtenyttä työntekijää. Siinä osallistujia neuvottiin ja autettiin yksilöllisesti.

Tamperelainen Tainio otti uutisen Microsoftin Tampereeseenkin vaikuttavista irtisanomisista vastaan surullisena. Myönteistä kuitenkin on, että matkapuhelinten kehittämistä jatketaan Tampereella.

– Uutinen irtisanomisista on tupla-pettymys. Ensinnäkin Nokian ostaessaan Microsoft kertoi voimakasta sitoutumisesta Suomeen. Nyt ei siltä näytä. Toiseksi uutisesta puuttuu tarvittava käytännöllinen tuki irtisanottavien auttamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)