Verkkouutiset

Rakennusliitto ärähtää kiinalaistyövoimasta

Suomi on Rakennusliiton mukaan avaamassa työmarkkinat esimerkiksi Kiinan, Bangladeshin tai Ukrainan rakentajille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On vastuutonta avata työmarkkinat halpatuonnille tilanteessa, jossa synkeä työttömyysjakso on juuri päättynyt. Työvoimaa on riittänyt kyllä suomalaisilla rakennustyömailla eikä pulasta voi puhua. Euroopan Unionin alueelta tänne voi tulla töihin kuka tahansa, sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

Harjuniemi viittaa suunnitelmaan poistaa tarveharkinta ulkomaisten rakennustyöntekijöiden tuonnilta.

– Rakennusalan työttömyyskassassa oli viime kuussa 10 000 työtöntä työnhakijaa. EU:n alueelta työttömiä rakentajia löytyy miljoonia, mutta tämäkään ei näytä riittävän suomalaisille virkamiehille. EU:ssa oli vuoden alussa noin 26 miljoonaa työtöntä.

Uudenmaan ELY-keskus perustelee alan ottamista ”pula-alaksi” sillä, että työvoimapula on jatkunut vuoden tietyissä ammattinimikkeissä.

– Päätökseen otetut palkkaryhmät ovat kuitenkin selkeästi väärät ja alhaiset. Näkee selvästi, että näin tähdätään entistä halvempien rakentajien joukkotuontiin esimerkiksi Kiinasta, Ukrainasta tai Valko-Venäjältä, Harjuniemi sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)