"Viranomaisten toimenpiteet alkaneet purra" – itäraja ei vuoda enää

Rajavartiolaitoksen mukaan maaliskuun kahtena ensimmäisenä päivänä Venäjältä ei ole tullut laittomia maahantulijoita Sallan tai Raja-Joosepin rajanylityspaikoille Lapin itärajalla.

  • LKS 20160206 LKS 20160124 Rajavartija Sallan rajanylityspaikalla 23. tammikuuta 2016. ... Finnish borderguard at Finnish-Russian border in Salla, Northern Finland on January 23, 2016. The number of people, so far from some 30 different countries, who cross the Finnish Lapland's border with Russia to apply for asylum in Finland is expected to shoot up in 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Rajavartija Sallan rajanylityspaikalla.

    ()

– Viimeisten kahden päivän aikana tilanne on ollut se, mitä on tavoiteltu. Suomen ja Venäjän viranomaisten rikostorjuntatoimenpiteet ovat alkaneet puremaan, toteaa Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö kenraalimajuri Ilkka Laitinen tiedotteessaan.

Rajavartiolaitoksen näkemyksen mukaan Lapin itärajan laittomassa maahantulossa on kyse ilmiöstä, jossa sekä Venäjän viisumijärjestelmää että Suomen ja EU:n turvapaikkajärjestelmää pyritään käyttämään väärin.

Rajavartiolaitos muistuttaa, että Venäjä on turvallinen maa, josta voi saada kansainvälistä suojelua.

Lapin itärajan yli on saapunut laittomasti viime vuoden syyskuusta lähtien yhteensä 1757 henkilöä, jotka ovat anoneet turvapaikkaa Suomesta. Kuluvana vuonna saapujia on ollut 1063.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.