MTV: Poliisi huolissaan maahanmuuttajien häirinnästä – "päälle sylkeminen ei ole ihmiskäyttäytymistä"

Poliisin mukaan ilmoituksia maahanmuuttajiin kohdistuvasta häirinnästä tulee todella vähän.

  • LKS 20151024 Poliisien ja poliisiautojen jono erotti Rajat Kiinni -mielenilmaisun ja sen vastamielenilmaisun 24. lokakuuta 2015 Narinkkatorilla Helsingissä. Helsingissä ja Tampereella järjestettiin lauantaina mielenosoitukset hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Poliisi valvoi maahanmuuttovastaista mielenosoitusta Helsingissä.

    ()

Helsingin poliisin mukaan maahanmuuttajien turvattomuus on lisääntynyt ja ilmapiiri tiukentunut. Poliisi pitää ongelmallisena maahanmuuttajien korkeaa kynnystä ilmoittaa häirinnästä viranomaisille, kertoo MTV Uutiset.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jari Taposen mukaan poliisi saa todella vähän ilmoituksia maahanmuuttajiin kohdistuvasta häirinnästä.

– Se johtuu siitä, että kynnys ilmoittaa heihin kohdistuneesta rikollisuudesta tai häirinnästä on heillä korkea. Yksi syy on se, että välttämättä luottamus poliisia ja muita viranomaisia kohtaan ei ole niin korkea, että he uskoisivat, että rikosilmoitus johtaisi mihinkään, Tapola kertoo.

Tapolan mukaan maahanmuuttajiin kohdistuva häirintä on melko suurta.

– Tutkimusten mukaan se on aika suurta. 2013 julkaistiin Somalit Helsingissä -tutkimus. Sen mukaan se on arkipäivää ja jopa niin, että Euroopan pääkaupungeista tätä tapahtuu Helsingissä eniten.

Tapola kertoo häirinnän olevan pääsääntöisesti rasistista huutelua, päälle sylkemistä tai jopa päälle käymistä.

– Ei se millään lailla ole ihmiskäyttäytymistä. Pidän huolestuttavana sitä, että ihmisiä kohdellaan siten, että syljetään päälle. Jokainen voi kuvitella, että se on traumaattista. Kyseessähän ovat monta kertaa lapset, jotka ovat supisuomalaisia, Suomessa syntyneitä ja jopa toisen polven suomalaisia. Mutta voi olla, että ihonväri kiihottaa joitakin ihmisiä käyttäytymään tällä lailla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.