Verkkouutiset

Yle: Piraattipuolueen ehdokkaalla kaksi henkirikostuomiota

Kahdesta henkirikoksesta tuomittu mies oli ehdolla Oulusta eduskuntaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Piraattipuolueen ehdokkaana eduskuntaan pyrkinyt Henri Aaltonen on tuomittu toisen miehen kanssa kahdesta henkirikoksesta, kertoi Yle Uutiset.

Piraattipuolue tiedotti uutisen jälkeen torstaina puolen päivän aikaan, että Henri Aaltonen poistettiin puolueen ehdokaslistalta.

Siikajoelta kotoisin olevan Aaltonen oli ehdokkaana Oulun vaalipiirissä.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi miehet tammikuussa 2011. Kahden vuoden ja kuukauden pituiset vankeusrangaistukset langetettiin kuolemantuottamuksesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta, kahdesta pahoinpitelystä, törkeän varkauden yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Aaltonen oli miehistä toinen.

Vuoden 2012 helmikuussa tuomiot muuttuivat kolmeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeutta, kun hovioikeus korotti tuomioita. Miehet olivat syyllistyneet kahden ruukkilaismiehen kuolemantuottamuksiin muun muassa lääkkeillä.

Suomen lainsäädäntö ei estä rikoksesta tuomitun ja tuomionsa sovittaneen asettumista ehdolle eduskuntavaaleihin.

Piraattipuolueen nettisivulla Henri Aaltonen esitteli itsensä Ylen mukaan ”maisematyöntekijäksi ja yrittäjäksi. Hänelle tärkeitä olivat nettisivun mukaan vapaus ja liberaalit arvot. Häntä lähellä ovat oikeusturva ja maatalouspolitiikka”.

Henri Aaltosen nimi oli poistettu jo torstaina aamupäivällä internetsivustolta, joka esittelee puolueen ehdokkaita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)