Verkkouutiset

Nuorisojärjestö syyttää ministeriötä: Syrjitte meitä poliittisen mielipiteen perusteella

Perussuomalaisten Nuorten mielestä opetus- ja kulttuuriministeriö syrjii järjestöä poliittisen mielipiteen perusteella valtionavun myöntämisessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten Nuorten mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) näyttäisi viranomaisena pyrkivän puuttumaan järjestön poliittiseen toimintaan ilmaisemalla, miten nuorisojärjestö saa tai ei saa ajatella poliittisista kysymyksistä saadakseen valtionapua toimintaansa.

– Perussuomalaiset Nuoret hyväksyy jäsenikseen ja toimintaansa taustasta riippumatta kaikki Suomessa asuvat, jotka kokevat perussuomalaisuuden omakseen. Hävytöntä, että valtion viranomainen syyttää poliittista nuorisojärjestöä syrjinnästä eikä esitä mitään perusteluita, ihmettelee Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo.

Perussuomalaiset Nuoret haki viime vuonna tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (OKM) 100 000 euroa, mutta sai vain 29 000 euroa. Muun muassa Keskustanuoret sai 662 630 euroa. OKM on hylännyt Perussuomalaisten Nuorten päätöksestä tekemän oikaisupyynnön. Hylkäyspäätöstä perustellaan muun muassa seuraavasti:

”[…] järjestön näkemykset monikulttuuriasioissa ovat olleet ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa. Järjestön tulisi huomioida toiminnassaan lain arvopohja, ja sitä on mm. monikulttuurisuus ja syrjimättömyys (yhdenvertaisuus-käsitteeseen kuuluva).”

Perussuomalaiset Nuoret vaatii seuraavaan hallitusohjelmaan nuorisojärjestöjen valtiontukijärjestelmän oikeudenmukaista uudistusta ja valittaa OKM:n päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)