Verkkouutiset

”Miljoonatuki mainosmonopolille?” – Mauri Pekkariselta kylmät terveiset

Eduskunnan varapuhemies ihmettelee ehdotettua tukea mainosrahoitteiselle televisiolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) tyrmää ehdotetun tuen kaupalliselle televisiolle.

– Kaupallisille TV-uutisille julkiset miljoonatuet mainosmonopolin lisäksi? Olisiko tasapuolisuuden nimissä muitakin avustettavia asioita?, Pekkarinen ihmettelee twitterissä.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä ehdotti keskiviikkona, että kaupallisen television uutistoiminnalle annettaisiin tukea. Ryhmä ehdottaa väliaikaista, kolmivuotista tukiohjelmaa, joka toimisi joko projektikohtaisesti tai määräytyisi tiettynä prosenttiosuutena uutis- ja ajankohtaissisältöjen tuottamisen kustannuksista. Tukea voitaisiin antaa yleisen edun ohjelmistotoimiluvan omaaville toimijoille.

Työryhmä luovutti loppuraporttinsa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.). Ryhmän puheenjohtajana toimi kansanedustaja Harry Harkimo (kok.). Berner suhtautui myötämielisesti ehdotuksiin. Työryhmä on arvioinut että, uutistoiminnan tukemiseen olisi varattava vuositasolla kahdeksan miljoonaa euroa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)