Kaikkein kovimmat pakkaset ohi

Ilmatieteen laitoksen mukaan pakkanen jatkuu ensi viikollakin.

  • LKS 20160107 - Matkustajat odottavat bussia pakkasessa Helsingin Itäkeskuksessa 7. tammikuuta 2016. Kova pakkanen on hyydyttänyt joukkoliikennettä. Helsingin seudun joukkoliikenne HSL on perunut useita vuoroja teknisten vikojen tai kalustopulan takia. Bussiliikenteessä on syytä varautua viivästyksiin. LEHTIKUVA Emmi Tulokas

    Matkustajat odottivat bussia pakkasessa Helsingin Itäkeskuksessa.

    ()

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Ari-Juhani Punkan mukaan kireitä pakkasia oli vielä perjantaina ympäri Suomea. 30 asteen lukemia on paikoittain vielä Kainuussa, Keski-Suomessa, Pohjois-Karjalassa ja Uudellamaalla.

Perjantaina päivällä sää lauhtui, mutta pakkanen pysyi vielä kireänä ainakin maan keskiosissa.

Kovimmat pakkaset ovat Punkan mukaan pian kuitenkin tältä erää ohi.

Inarijärven ympäristössä pakkanen lauhtui jo aamulla kymmenen asteen tienoille.

Kevyttä lunta sataa tänään lähes koko maassa, Satakunnassa, Pohjanmaalla ja Lapissa sade voi olla sakeampaa.

– Lumisateet hieman lykkääntyvät, eikä enempää lumisateita todennäköisesti tule tällä viikolla, paitsi sunnuntaina saattaa tulla hieman lännessä. Ensi viikon alussa Etelä-Suomessa lunta voi tulla reilummin. Pakkanen jatkuu vielä ensi viikollakin, Punkka kertoo Iltalehdelle.

– Nopeat lauhtumiset ovat usein hankalia. Jos putket ovat jäätyneet ja sulavat nyt nopeasti, voi tulla vuotoja. Putkistot ovat kovilla, Punkka sanoo.

Pakkanen vaikeuttaa edelleen joukkoliikennettä. Useita juna- ja bussivuoroja on peruttu myös perjantaina, kertoo VR tiedotteessaan.

Kaukoliikenteen junavuoroja on peruttu kymmenkunta. Matkustajat ohjataan korvaaviin kulkuvälineisiin, esimerkiksi myöhemmin lähteviin junavuoroihin tai linja-autoihin. VR kehottaa matkustajia varautumaan myös myöhästymisiin. VR on perunut joitain junavuoroja myös lauantailta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.