Verkkouutiset

Paavo Väyrynen harkitsee kuntavaaliehdokkuutta Helsingissä

Paavo Väyrysen mukaan Helsingin kuntapolitiikkaan on saatava suunnanmuutos.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk./ALDE) ilmoittaa harkitsevansa kuntavaaliehdokkuutta Helsingissä.

– Monet ovat esittäneet, että muodostaisin Keminmaalla sitoutumattomien listan ja olisin sen ehdokkaana. Tätä en aio tehdä. Sen sijaan otan harkittavaksi sen, että olisin sitoutumattomana ehdokkaana Helsingissä, Väyrynen toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa perusteet kotipaikan vaihtamiseen ovat vahvat.

– Parlamenttityöni vuoksi joudun matkustamaan viikoittain Brysseliin tai Strasbourgiin ja pitämään jatkuvaa yhteyttä äänestäjiin eri puolilla Suomea. Sekä parlamenttityö että yritystoiminta edellyttävät pääasiallista asumista pääkaupunkiseudulla.”

Väyrynen on valmis harkitsemaan ehdokkuutta Helsingissä, mikäli ”muodostettavalle sitoutumattomien listalle saadaan riittävästi ehdokkaita. Mukaan voivat tulla myös muiden puolueiden jäsenet.”

Helsingin politiikkaan hän vaatii suunnanmuutosta ja vaihtoehtoa keskittävälle metropolipolitiikalle, koska ”satojen tuhansien uusien asukkaiden haaliminen Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle nostaa elinkustannuksia, pilaa asuinympäristöä, lisää liikenneruuhkia ja heikentää ilman laatua”.

– Investoinnit kasvuun vähentävät voimavaroja toiminnasta, jolla alueella jo asuvien ihmisten hyvinvoinnista luovutaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)