Verkkouutiset

Liikkuva koulu -ohjelman kokeiluja vaaditaan ulottamaan myös korkea-asteelle

Opiskelijoiden Liikuntaliiton mukaan Liikkuva koulu -ohjelman toimintatavat pitää ulottaa koko koulutusjärjestelmään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL katsoo, että Liikkuva koulu -ohjelman kokeilut on välttämätöntä ulottaa myös korkeakouluihin, jotta niistä saadaan täysi hyöty.

– Laajentamalla Liikkuva koulu -ohjelman toimintatavat koko koulutusjärjestelmään saadaan niiden piiriin myös kaikki koulutusasteiden väliset nivelvaiheet, jotka ovat nuoren elämänkulussa erittäin herkkiä kohtia terveys- ja liikuntatottumusten muutoksille, toteaa Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Matias Vainio tiedotteessaan.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) toi perjantaina järjestetyssä hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeita käsitelleessä tiedotustilaisuudessa esille, että Liikkuva koulu -ohjelman suunnitellaan laajentuvan valtakunnalliseksi ja kokeilujen avulla toisen asteen oppilaitoksiin.

OLL:n mukaan Liikkuva koulu -ohjelman laajentaminen kaikille koulutusasteille voidaan toteuttaa helpolla ja kustannustehokkaalla tavalla hyödyntämällä jo käynnissä olevia toisen ja korkea-asteen oppilaitoksiin kohdistuvia liikunnan edistämishankkeita ja niiden tuloksia.

Koululais- ja opiskelijaliikuntajärjestöt ovat lisäksi tehneet valmiin esityksen laajentumiskokeilujen sisällöiksi ja toimenpiteiksi.

– Liikkuva ja hyvinvoiva koulutusjärjestelmä on tavoite, josta Suomen ei ole varaa tinkiä, Vainio linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)