Verkkouutiset

OAJ muistuttaa: Korkeakoulut eivät ole aluepolitiikkaa

Puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan Suomella ei ole varaa muuhun kuin kansalliseen ja kansainväliseen korkeakoulupolitiikkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korkeakoulujärjestelmä ei ole aluepolitiikkaa, vaan sitä pitää kehittää kansallisista ja kansainvälisistä lähtökohdista. Rahoitusrakenteet tai paikalliset intressit eivät saa määrätä korkeakoulutuksen kehityssuuntaa, Opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo.

– Suomella ei ole varaa muuhun kuin kansalliseen ja kansainväliseen korkeakoulupolitiikkaan. Muutoin hukataan voimavaroja ja syödään kansallista kilpailukykyä, hän sanoo.

Luukkainen puhui perjantaina OAJ:n korkeakoulupäivien avajaisissa Helsingissä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti viime viikolla korkeakoulutuksen visiotyön. Tuloksia odotetaan ensi syksyksi.

– Korkeakoulujen on entistäkin tärkeämpää vastata yhteiskunnan polttaviin haasteisiin ja rakentaa vahvaa yhteistyötä myös toisen asteen kanssa. Jatkossa on nykyistä enemmän tilaa tarkastella ja kehittää ammatillista ja lukiokoulutusta sekä aikuiskoulutusta alueellisista lähtökohdista, kun taas korkea-asteen koulutus visioidaan kansallisen tason ja osin myös kansanvälisenä kysymyksenä, Luukkainen huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)