Verkkouutiset

Puolustusministeri Jussi Niinistö: Veteraanien perinne ylläpitää maanpuolustustahtoa

Hallitusohjelmaan on kirjattu lupaus veteraanien palveluiden kehittämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui tänään sotaveteraaniviikon päätöstilaisuudessa Hartolassa. Ministeri Niinistö pohti sotaveteraanien arvostusta ja asemaa ja sen muutosta, kerrotaan puolustusministeriön tiedotteessa.

Niinistön mukaan veteraanien arvostus on osa historiankirjoitustamme ja kodeissa veteraanien perintö on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Tämä ylläpitää osaltaan maanpuolustustahtoa.

– Veteraaneilla ja heidän tekemällään työllä onkin ollut tärkeä asema nykysuomalaisen identiteetin muovautumisessa. Sekin on sanottava, että meillä ei koskaan ole ollut syytä hävetä sotiemme veteraanien rintamalla saavuttamia tuloksia toisin kuin joissain Euroopan maissa, totesi Niinistö puheessaan.

Niinistö toisti puheessaan hallitusohjelman lupauksen. Sotiemme veteraanien palveluja kehitetään ja uudistetaan vastaamaan heidän palvelutarpeitaan. Etuuksien painotukset ovat vuosien saatossa seuranneet sotainvalidien ja veteraanien elämänkaarta.

– Nyt veteraani-ikäluokat ovat korkeassa iässä, jolloin toimintakykyä ylläpitävät monipuoliset fyysiset ja sosiaaliset toimet ovat jo välttämättömiä. Valtiovallan taloudellisten lisäpanostusten ohella onkin tärkeää, että veteraaneille tarjottavat palvelut perustuvat henkilökohtaiseen palvelutarpeen arviointiin.

Niinistö pitää tärkeänä myös sitä, että Suomi huolehtii veteraanien perinteestä.

– Kuljemme myös kohti perinneaikaa, jonka tarkoituksena on varmistaa, että veteraanien henkinen perintö siirtyy ja säilyy kansakunnan muistissa yhteisenä Suomen sotien perinteenä, sanoi Niinistö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)