Verkkouutiset

Muutosverokortti kannattaa hankkia netistä

Ensi vuoden verokortit tulevat joulu-tammikuussa postitse kaikille. Jos kotiin tulevassa verokortissa on muutettavaa, tee muutokset verkossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verohallinto lähettää ensi vuoden verokortin kaikille yli 15-vuotiaille tammikuun puoleenväliin mennessä. Uusi verokortti on voimassa helmikuun alusta alkaen.

Tammikuussa verotetaan vielä vuoden 2013 verokortin mukaan. Vuoden 2013 tulot eivät vaikuta tammikuun ennakonpidätysprosenttiin.

Automaattisesti 4,6 miljoonalle asiakkaalle kotiin tuleva verokortti käy usein sellaisenaan, eikä siihen tarvitse tehdä muutoksia. Tarkista kuitenkin veroprosentin perusteena olevat tulot ja vähennykset.

Jos kotiin tullut verokortti ei ole tilanteeseesi sopiva, uuden verokortin saat helposti ja nopeasti osoitteesta vero.fi/verokortti. Muutosverokortin voit joko tulostaa itse tai tilata postitse kotiin tai suoraan työnantajalle. Tulostettu verokortti on heti käyttövalmis. Verokorttiin voi tehdä netissä muutoksia läpi vuoden.

Nykyisin jo miltei puolet muutetuista verokorteista tilataan tai tulostetaan verkossa.

Ensi vuoden alusta alkaen työntekijän ei tarvitse toimittaa tai esittää työnantajalle verokorttia, jos työnantaja on pyytänyt ennakonpidätystiedot Verohallinnosta sähköisesti. Työnantaja kertoo, tarvitaanko paperinen verokortti. Muutosverokortti pitää toimittaa tai esittää työnantajalle aina.

Verokortissa oleva A-vaihtoehto on palkkakauden tulorajaan perustuva ennakonpidätys ja B-vaihtoehto on yhden tulorajan ennakonpidätys. Jatkossa työnantaja käyttää automaattisesti vaihtoehtoa A ja vain työntekijän pyynnöstä B-vaihtoehtoa. Verokorttia ei siis enää tarvitse toimittaa pelkän A- ja B-valinnan takia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)