Muutosverokortti kannattaa hankkia netistä

Ensi vuoden verokortit tulevat joulu-tammikuussa postitse kaikille. Jos kotiin tulevassa verokortissa on muutettavaa, tee muutokset verkossa.

  • LKS 20100115 // Talous, stt 018 // Uusi veroprosentti selviää viimeistään tänään. - Vuoden 2010 verokortti, naisen kädet ja tietokoneen näppäimistö Helsingissä 15. tammikuuta 2009. LEHTIKUVA Mikko Stig

    ()

Verohallinto lähettää ensi vuoden verokortin kaikille yli 15-vuotiaille tammikuun puoleenväliin mennessä. Uusi verokortti on voimassa helmikuun alusta alkaen.

Tammikuussa verotetaan vielä vuoden 2013 verokortin mukaan. Vuoden 2013 tulot eivät vaikuta tammikuun ennakonpidätysprosenttiin.

Automaattisesti 4,6 miljoonalle asiakkaalle kotiin tuleva verokortti käy usein sellaisenaan, eikä siihen tarvitse tehdä muutoksia. Tarkista kuitenkin veroprosentin perusteena olevat tulot ja vähennykset.

Jos kotiin tullut verokortti ei ole tilanteeseesi sopiva, uuden verokortin saat helposti ja nopeasti osoitteesta vero.fi/verokortti. Muutosverokortin voit joko tulostaa itse tai tilata postitse kotiin tai suoraan työnantajalle. Tulostettu verokortti on heti käyttövalmis. Verokorttiin voi tehdä netissä muutoksia läpi vuoden.

Nykyisin jo miltei puolet muutetuista verokorteista tilataan tai tulostetaan verkossa.

Ensi vuoden alusta alkaen työntekijän ei tarvitse toimittaa tai esittää työnantajalle verokorttia, jos työnantaja on pyytänyt ennakonpidätystiedot Verohallinnosta sähköisesti. Työnantaja kertoo, tarvitaanko paperinen verokortti. Muutosverokortti pitää toimittaa tai esittää työnantajalle aina.

Verokortissa oleva A-vaihtoehto on palkkakauden tulorajaan perustuva ennakonpidätys ja B-vaihtoehto on yhden tulorajan ennakonpidätys. Jatkossa työnantaja käyttää automaattisesti vaihtoehtoa A ja vain työntekijän pyynnöstä B-vaihtoehtoa. Verokorttia ei siis enää tarvitse toimittaa pelkän A- ja B-valinnan takia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.