Verkkouutiset

Keskustan Mikko Kärnä: Turvallisuuspalveluiden lisärahoituksesta päätettiin viime hetkillä

Kansanedustajan mukaan turvallisuuspalveluiden taso Suomessa on heikentynyt jo pitkään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus päätti eilen puoliväliriihessään, että se nostaa poliisin määrärahoja 34,5 miljoonalla, rajavartiolaitoksen määrärahoja 8 miljoonalla ja suojelupoliisin määrärahoja 3,5 miljoonalla eurolla.

Keskustan kansanedustaja, kapteeni evp. Mikko Kärnän mukaan nyt päätetty lisärahoitus vahvistaa sisäisen turvallisuuden uhkien ennakointia ja turvaa elintärkeiden turvallisuuspalveluiden perustason. Samalla se poistaa turvallisuusviranomaisten suorituskyvyssä ilmenneet keskeiset alueelliset puutteet.

– Päätös tehtiin viime hetkillä. Turvallisuuspalveluiden taso maassamme on heikentynyt jo pitkään, mutta viime hallituskaudella päätetyt suuret määrärahaleikkaukset veivät järjestelmän romahduksen partaalle, Kärnä kirjoittaa Uuden Suomen blogissa.

– Suomalainen viranomainen ei kuitenkaan ”kitise”, vaan toteuttaa saamansa tehtävän niin hyvin kuin saamillaan resursseilla kykenee. Välillä toivoisikin enemmän suorapuheisuutta viranomaisiltakin omasta ahdingostaan. Se ei vain kuulu meillä tapoihin.

Sisäministeriössä valmistellaan parhaillaan sisäisen turvallisuuden strategian toimenpideohjelmaa.

– Nyt on välttämätöntä varmistaa, että toimenpideohjelmassa varmistetaan sisäisen turvallisuuden peruspalveluiden säilyvyys koko maassa. Puoliväliriihessä päätetyt lisämäärärahat varmistavat, että viranomaistoimintojen puutteet kyetään nyt paikkaamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)