Verkkouutiset

Ravintola-ala Ylellä: Tipattomia tammikuita ei tarvittaisi ollenkaan

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtajan mukaan ihmisten pitäisi nauttia alkoholia kohtuullisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Matkailu- ja ravintola-alan työnantajajärjestö MaRa:n toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan tipattoman tammikuun vaikutukset näkyvät selkeimmin alkoholipainotteisissa ravintoloissa.

– Tipaton tammikuu, siitä puhuminen ja sen aloittaminen iskee ravintola-alaan huonoimpana mahdollisena ajankohtana. Kannustamme ihmisiä vastuulliseen, kohtuulliseen alkoholin nauttimiseen, ja siitä näkökulmasta katsoen näitä tipattomia tammikuita ei tarvittaisi ollenkaan, toteaa Timo Lappi Yle Uutisille.

Monet ihmiset päättävät tehdä ryhtiliikkeen elämäntavoissaan joulun ja uuden vuoden herkuttelujakson jälkeen. Alkoholittoman kuukauden, eli tipattoman tammikuun, viettäminen on terveellistä ihmisille, mutta myrkyllistä ravintola-alalle.

– Tammikuu on meille tuskien taival, ”Via Dolorosa”. Kun 20 prosenttia asiakkaista pitää tipattoman tammikuun, niin kyllä se näkyy myös liiketoiminnassa. Tammikuu on selkeästi vuoden hiljaisin kuukausi, myynti on reilusti alle puolet kesäkuukausien myynnistä, kertoo ravintoloitsija Ari Laakkonen Oluthuone Leskisestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)