Ravintola-ala Ylellä: Tipattomia tammikuita ei tarvittaisi ollenkaan

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtajan mukaan ihmisten pitäisi nauttia alkoholia kohtuullisesti.

  • LKS 20140518 // LKS 20110102 - Siideri lavuaarista alas. Kohta alkaa tipaton tammikuu. ... A woman pouring cider off in a toilet. LEHTIKUVA Mikko Stig

    Suomalaiset ovat viettäneet tipatonta tammikuuta jo vuosikymmenien ajan.

    ()

Matkailu- ja ravintola-alan työnantajajärjestö MaRa:n toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan tipattoman tammikuun vaikutukset näkyvät selkeimmin alkoholipainotteisissa ravintoloissa.

– Tipaton tammikuu, siitä puhuminen ja sen aloittaminen iskee ravintola-alaan huonoimpana mahdollisena ajankohtana. Kannustamme ihmisiä vastuulliseen, kohtuulliseen alkoholin nauttimiseen, ja siitä näkökulmasta katsoen näitä tipattomia tammikuita ei tarvittaisi ollenkaan, toteaa Timo Lappi Yle Uutisille.

Monet ihmiset päättävät tehdä ryhtiliikkeen elämäntavoissaan joulun ja uuden vuoden herkuttelujakson jälkeen. Alkoholittoman kuukauden, eli tipattoman tammikuun, viettäminen on terveellistä ihmisille, mutta myrkyllistä ravintola-alalle.

– Tammikuu on meille tuskien taival, "Via Dolorosa”. Kun 20 prosenttia asiakkaista pitää tipattoman tammikuun, niin kyllä se näkyy myös liiketoiminnassa. Tammikuu on selkeästi vuoden hiljaisin kuukausi, myynti on reilusti alle puolet kesäkuukausien myynnistä, kertoo ravintoloitsija Ari Laakkonen Oluthuone Leskisestä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.