Verkkouutiset

MTV: Matkailuala toivoo majoituspalvelu Airbnb:lle hotellien kaltaista verotuskohtelua

MaRan toimitusjohtaja ei vastusta yksityistä asunnonvuokrauspalvelua, mutta perää kaikille alan toimijoille samanlaista kohtelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan toimitusjohtaja Timo Lapin mielestä majoituspalvelu Airbnb:llä ja hotelleilla pitäisi olla samanlainen verotus ja yhteiset majoitusalaa koskevat säännöt.

Airbnb-palvelu välittää netin kautta vuokralle yksityisasuntoja. Lappi kuitenkin korostaa, että Airbnb:n toiminta on paikoin hyvin ammattimaista ja muistuttaa jo hotellien toimintaa.

Ongelmana on hänen mukaansa ammattimaisten majoituspalveluiden erilainen verotus.

– Ei kilpailla samoilla säännöillä samoista asiakkaista, Lappi sanoo MTV:lle.

Lappi ei vastusta yksityistä asunnonvuokrauspalvelua, mutta perää kaikille alan toimijoille samanlaista kohtelua.

– Kaikki kilpailu on hyvin tervetullutta, kun tehdään niin, että hotellitoiminnan lainsäädäntöä vähennetään ja verotusta kevennetään. Jossain määrin pitäisi myös lisätä ammattimaisen Airbnb-toiminnan sääntelyä.

– Tavoite on, että saadaan samanlainen tilanne kuin Uberin ja perinteisen taksitoiminnan kesken, kun sinne luotiin tasavertainen pelikenttä.

Lapin mielestä kaikilla ammattimaisessa toiminnassa mukana oleville pitäisi saada samat säännöt.

– Tämä tarkoittaa muun muassa paloturvallisuussäännöksiä, henkilötietosuojasäännöksiä ja monia muita, jotka rajoittavat ja tuovat kustannuksia hotelleille. Airbnb:n kaltaiselle, kerrostaloissa harjoitettavalle majoitustoiminnalle tällaisia säännöksiä ei ole.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)