Verkkouutiset

MTK maakuntauudistuksesta: Suojellaan luontoa, ei ympäristöhallinnon työpaikkoja

MTK:n elinkeinojohtajan mukaan luonnonsuojelua ei pidä jättää maakunnan tehtävien ulkopuolelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maakuntauudistuksessa ollaan siirtämässä luonnonsuojelutehtäviä valtakunnalliseen virastoon, vaikka tehtävät pitäisi Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakolan mukaan hoitaa jokaisessa tulevassa maakunnassa.

Hänen mielestään nyt suojellaan ympäristöhallinnon työpaikkoja ja perustetaan uusia virastoja luonnonsuojelun kustannuksella.

Mäki-Hakola puhui MTK-Keski-Pohjanmaan syyskokouksessa 8. joulukuuta torstaina Kannuksessa.

– Luonnonsuojelun tulee olla osa normaalia maakunnan toimintaa eikä sitä pidä erottaa omaksi valtakunnalliseksi linnakkeekseen. Maakuntien vastuulle tulee runsaasti samanluonteisia tehtäviä kulttuuriympäristön hoidosta vesien- ja merensuojeluun sekä ympäristötiedon tuottamiseen ja ympäristötietouden parantamiseen. Näiden tehtävien ympärille voidaan jokaisessa maakunnassa luoda vahvat kokonaisuudet, Mäki-Hakola toteaa tiedotteessaan.

Mäki-Hakolan mukaan ei ole perusteita jättää luonnonsuojelua maakunnan tehtävien ulkopuolelle ja samalla lisätä vaikeutta asioiden yhteensovittamisessa. Luonnonsuojelu ja ympäristönäkökulma kuuluvat kaikkeen päätöksentekoon.

– Maaseudulla maanviljelijät ja metsänomistajat ovat ylpeitä hyvästä ja paranevasta luonnon tilasta sekä hienoista luontokohteista. Myös päätöksenteossa on uskallettava luottaa näihin konkreettista ympäristötyötä tekeviin yrittäjiin, jotka kokevat ympäristöntilan konkreettisesti aina astuessaan ulos, Mäki-Hakola kertoo.

– On maakuntien tulevia päättäjiä ja viranhaltijoita halveksuvaa, jos väitetään, että yleistä edunvalvontaa voidaan tehdä vain valtakunnan virastosta. Tulevilla maakunnilla on kaikki halu edistää alueensa hyvinvointia ja turvata jokaiselle asukkaalleen kuuluva oikeus terveelliseen ympäristöön. Luonnon monimuotoisuus ja puhtaus ovat keskeisiä maakuntien menestystekijöitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)