Verkkouutiset

US: Perussuomalaisten puheenjohtajavaihdos voi alentaa Suomen luottoluokitusta

Puheenjohtajavaihdos voi kaataa hallituksen kaavailemat uudistukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansainvälinen luottoluokittaja Standard & Poor’s on varoittanut Suomea perussuomalaisten puheenjohtajakilpailun arvaamattmomista seurauksista, uutisoi Uusi Suomi.

– Puheenjohtajakamppailun tulos voi vaarantaa hallituskoalition vakauden. Tämä puolestaan voi vaarantaan hallituksen kunnianhimoisen uudistusohjelman, luottoluokittaja sanoo katsauksessaan.

Asiaa kommentoi myös Nordean pääekonomisti Jan Von Gerich. Hän pitää huolta aiheellisena. Von Gerichin mukaan halliuspuolueet pystyvät vaikuttamaan moniin luottoluokituksiin vaikuttaviin tekijöihin.

– S&P pelkää, että perussuomalaisten johtajakisa voi pahimmillaan johtaa hallituksen uudistusohjelman kaatumiseen. Ei täysin perusteeton huoli, hän kommentoi Twitterissä.

S&P toisti Suomen AA+ luottoluokituksen ja vakaat luottoluokitusnäkymät. Luottoluokitusta voidaan luottoluokittajan mukaan kuitenkin laskea, mikäli poliittinen epävarmuus siihen aihetta antaa.

Perussuomalaisten puheenjohtajavaihdos voi äärimmäisessä tapauksessa kaataa hallituksen kaavailemat uudistukset. Luottoluokitusta ollaan valmiita heikentämään, mikäli talouskasvu jää odotettua heikommaksi tai jos julkinen talous ei kehity odotetulla tavalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)