Verkkouutiset

HS: Loman siirto-oikeutta käytetty vain vähän

Työntekijöiden sairausajan karenssin poistuminen vuosiloma-ajalta ei ole toistaiseksi lisännyt merkittävästi lomien siirtoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työntekijät ovat toistaiseksi käyttäneet lakisääteisen vuosilomansa siirto-oikeutta vähän.

Tänä kesänä työntekijän on ensi kertaa mahdollista siirtää lakisääteistä vuosilomaansa, jos hän sairastuu sen aikana. Viime lokakuuhun saakka vuosilomaa pystyi siirtämään vasta seitsemän sairauspäivän jälkeen.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n asiantuntijalääkäri Jan Schugk arvelee, etteivät kaikki työntekijät välttämättä vielä tiedä loman siirto-oikeudestaan. Hänen mukaansa kestää pari vuotta, että sairastumisen vuoksi tehtävien loman siirtojen määrä vakiintuu.

– Avaimet ovat nyt suomalaisilla, että miten he alkavat tätä oikeutta käyttää. Toisaalta lomapäiviä arvostetaan niin paljon, että ihmiset hakeutuvat lääkäriin ehkä herkemmin kuin työaikana. Toisaalta taas kynnys lähteä vaikka mökiltä hakemaan lääkärintodistusta voi olla korkea, Schugk sanoo Helsingin Sanomille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)