"Osassa kunnista pelästyttiin" – TS: Liikennevirasto kehottaa tarkastamaan sillat

Kunnat ovat saaneet liikennevirastolta kehotuksen tarkastaa sillat, kertoo Turun Sanomat Lännen Median jutussa.

  • LKS 20130404 Kyrönjoen silta Kolmostiellä Kurikassa 4. huhtikuuta 2013. Kurikan Kyrönjoen sillalle pohditaan painorajoituksia. Pääteillä on kymmenkunta siltaa, joille entistä raskaammat kuljetukset ovat ongelma. STR / LEHTIKUVA Timo Aalto

    Kyrönjoen silta Kolmostiellä Kurikassa.

    ()

Liikennevirasto toivoo, että kunnat tarkistavat siltojensa kunnon ja selvittävät, soveltuvatko ne jättirekoille. Kunnilla on vapaat kädet siltojensa kunnostamiseksi.

Viraston mukaan liian heikoille silloille on syytä laittaa painorajoitukset.

Jopa 76 tonnia painavat rekat sallittiin Suomen teillä jo yli kaksi vuotta sitten, mutta vieläkään ei tiedetä, kuinka moni kunta on tarkistanut siltojensa kantavuuden.

– Muutama isompi kunta on siltojensa tilanteesta aika hyvin selvillä, osassa kunnista pelästyttiin ja osassa ei tehty oikein mitään, kertoo liikenneviraston taitorakenneyksikön päällikkö Minna Torkkeli Turun Sanomille.

Syy epäselvään tilanteeseen on Torkkelin mukaan siinä, että kunnat ovat Suomessa varsin itsenäisiä. Niiden ei tarvitse raportoida silta-asioistaan kenellekään.

Kuntaliitosta kerrotaan, että ainakin isoimmat kaupungit aloittivat siltojensa kantavuuksien arvioinnit ja alikulkukorkeuksien tarkistukset kevättalvella 2013. Ei kuitenkaan ole tietoa, käynnistivätkö muut kunnat vastaavia toimenpiteitä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.