"Kuka siellä on törttöillyt" – Ministeri vaatii kameroita suojateille

Liikenneministeri Merja Kyllönen haluaa A-studion haastattelussa nykyistä kovempia rangaistuksia suojatierikkomuksista.

  • LKS 20131004  Liikenneministeri Merja Kyllönen saapumassa suuren valiokunnan kokoukseen eduskunnassa Helsingissä 4. lokakuuta 2013. LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    ()

Liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) mielestä vaarallisimpia suojateitä pitää alkaa valvoa liikuteltavilla valvontakameroilla.

– Olisi hyvä miettiä, ovatko ne rangaistukset sieltä asteikon alapäästä vai asteikon keskivaiheilta vai yläpäästä silloin, kun tehdään todella törkeitä rikkomuksia. Haarukkaa on, mutta mielestäni sitä käytetään liikaa sieltä alapäästä, Kyllönen sanoi A-studiossa.

Kyllönen ehdottaa ratkaisuksi kevennettyä hallintomenettelyä, jossa sakko voitaisiin muuttaa tietyllä tavalla rikkeeksi.

– Sitten se voitaisiin järjestelmästä lähettää ihmiselle, kun kamerasta on saatu selville, kuka siellä on törttöillyt, Kyllönen sanoi A-studiossa.

Lisäksi Kyllösen mielestä poliisin kanssa pitää järjestää pitkäaikainen tehokampanja, jotta autoilijat oppivat hidastamaan suojateiden kohdalla.

Kyllösen mukaan myös taajamien nopeusrajoituksia pitäisi arvioida uudelleen.

Viime vuonna suojateillä kuoli kymmenen ihmistä ja loukkaantui yli 200.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.