Verkkouutiset

HS: ”Naurettavaa, jos opettaja ei voi pitää kuria ilman että lapsi uhkaa oikeudenkäynnillä”

Koulujen työrauha puhuttaa kuntavaalien alla, kertoo Helsingin Sanomat. Vasemmiston mielestä opettajien toimivaltaa on jo lisätty.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääkaupunkiseudulla enemmistö kaikkien puolueiden kuntavaaliehdokkaista katsoo, että koululaisia ei kohdella liian lepsusti.

HS:n vaalikoneessa vastanneista ehdokkaista on vasemmistossa ja vihreissä vähiten kurin puolestapuhujia. Kokoomuksen ehdokkaista valtaosa oli osaksi kurin lisäämisen kannalla. Perussuomalaiset ovat 90-prosenttisesti sitä mieltä, että kuria tarvitaan kouluissa lisää.

Esimerkiksi perussuomalaisten ehdokas Mika Raatikainen kommentoi, että hänen opettajilta kuulemansa mukaan tilanne on lähtenyt lapasista Helsingin kouluissa.

”Onhan naurettavaa jos aikuinen opettaja ei saa pitää järjestystä luokassaan tai koulussaan ilman että piltit uhkailevat oikeudenkäynneillä”.

Toisaalta opettajien ja oppilaiden välistä suhdetta pidetään liian tasa-arvoisena. Opettajille kaivataan lisää auktoriteettia.

”[Suomessa] kaikki perustuu tasa-arvoon ja siihen, että opettaja on eräänlainen koutsi, sparraaja eikä mikään auktoriteetti, jota oppilaat kunnioittavat”, ihmettelee Vantaan opetuslautakunnan puheenjohtaja Janne Leppänen (kok.).

Opettajien ammattijärjestö OAJ vaatii rehtoreille mahdollisuutta erottaa häirikköoppilas koulusta, mutta ei kurin vaan työrauhan takaamiseksi. OAJ:n vaatimuslistalla puhutaan myös oppimisen ilosta, paremmasta yhteistyöstä kotien kanssa ja kiusaamisen ennaltaehkäisystä.

”Suomalaista koulua pitää kehittää suuntaan, jossa opetus ja oppimisympäristö vastaavat nykypäivää. Näin saadaan myös oppilaat motivoitumaan parhaiten koulutyöhön”, sanoo helsinkiläinen kuria kritisoinut Daniel Sazonov (kok.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)