Verkkouutiset

Opintotarjonnan toivotaan vastaavan työmarkkinatilannetta

Moni aikuinen olisi mieluummin töissä kuin opiskelemassa, selviää tuoreesta tutkimuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Koulutusvalintoja tekevät nuoret ja aikuiset ovat vahvasti sitä mieltä, että työmahdollisuuksien tulisi vaikuttaa sisäänotettavien opiskelijoiden määrään ja koulutustarjontaan, selviää Studentum.fi-koulutussivuston teettämästä tutkimuksesta.

Tutkimukseen osallistuneiden mielestä ei ole järkevää kouluttaa työntekijöitä aloille, joille työllistyminen on hankalaa. Jopa 73 prosenttia kysymykseen kantaa ottavista vastaajista oli sitä mieltä, että opintotarjonnan tulisi vastata senhetkistä työmarkkinatilannetta.

– Mielestäni on hieman turhan tuntuista kouluttaa runsaasti ihmisiä sellaisille aloille, joiden työtilanne on huono. Pitäisikin kannustaa hakemaan aloille, joiden työtilanne on hyvä ja ottaa sellaisille aloille enemmän opiskelijoita, kommentoi eräs tutkimukseen osallistunut.

Sekä nuoret että aikuiset hakeutuvat koulutuksiin ensisijaisesti heitä kiinnostavien opintoaineiden perässä. Valintapäätökseen vaikuttaa kuitenkin usein myös työmahdollisuudet valmistumisen jälkeen. Lisäksi huomattavan moni nuorista ottaa huomioon muiden opiskelijoiden mielipiteet opinnoista ja kouluista.

Tutkimus koulutukseen hakeutumisesta toteutettiin keväällä 2015. Tutkimukseen vastasi yhteensä 3 094 peruskoulun jälkeistä koulutusta etsivää nuorta tai aikuista. Vastaajista 1 271 oli alle 21-vuotiaita.

Huonon työtilanteen johdosta opiskelu valitaan usein työssäkäynnin sijaan. Monelle aikuiselle opiskelu ei välttämättä ole kuitenkaan se ensimmäinen vaihtoehto.

Jopa noin 40 prosenttia yli 20-vuotiaista arvioikin, että he olisivat tänä vuonna mieluummin töissä kuin opiskelemassa, jos työllisyystilanne olisi parempi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)