Verkkouutiset

IS: Näin keskusta ja Putinin puolue suunnittelivat läheistä yhteistyötä

Keskusta ja Vladimir Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolue hahmottelivat syksyllä 2009 oman sopimuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskusta ja Yhtenäinen Venäjä -puolue suunnittelivat läheistä yhteistyötä, selviää Ilta-Sanomien haltuunsa saamasta yhteistyöasiakirjasta.

Keskusta ja Vladimir Putinin puolue hahmottelivat syksyllä 2009 oman sopimuksen. Sen avulla oli tarkoitus tiivistää sekä keskustan ja Suomen että EU:n suhteita Venäjään.

Sopimuksen sisällöksi määriteltiin ”Suomen ja Venäjän sekä Euroopan Unionin ja Venäjän välisten suhteiden edelleen kehittäminen ja kansainvälisen vuoropuhelun lisääminen”, käy ilmi Ilta-Sanomien haltuunsa saamasta asiakirjasta.

Asiakirjan mukaan keskusta ja Yhtenäinen Venäjä -puolue halusivat tiivistää maiden poliittisia, taloudellisia ja kulttuurillisia suhteita sekä lisätä EU:n ja Venäjän välistä yhteistyötä erityisesti taloudessa, ilmastoasioissa, energia- ja ympäristöpolitiikassa sekä pohjoisten alueiden ja Itämeren alueen kehittämisessä.

Puolueiden yhteisiä tavoitteita oli määrä edistää keskinäisellä kanssakäymisellä ”kaikilla puoluetoiminnan tasoilla” sekä tapaamisten ja vierailujen merkeissä.

Keskustan työvaliokunta hyväksyi paperin sisällön, mutta sopimusluonnos jäi syystä tai toisesta allekirjoittamatta, kertoo keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen. Puolueiden yhteistyö jatkui, ja samana syksynä keskustan edustajat matkustivat Moskovaan Yhtenäisen Venäjän puoluekokoukseen.

Neuvotteluja käytiin silloisen puoluesihteerin Jarmo Korhosen johdolla. Korhonen vahvistaa IS:lle välittäneensä tiedot keskusteluista myös silloiselle puheenjohtajalle Matti Vanhaselle sekä koko keskustan johdolle ja ministeriryhmälle. Yhteistyö Putinin puolueen kanssa nähtiin tuolloinkin arkaluontoisena vuonna 2008 käydyn Georgian sodan vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)