Verkkouutiset

”Taksiyrittäjät eivät kaipaa ruotsalaista villin lännen meininkiä”

Keskustan kansanedustaja Mikko Alatalo on tyytyväinen eduskunnan valtiovarainvaliokunnan tekemään muutokseen, jolla taksien verotuen poistamisesta luovuttiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kova lobbaus tuotti tulosta, jotta hallituksen järjetön esitys saatiin kaatumaan, Mikko Alatalo toteaa tiedotteessaan.

Toisaalta liikennevaliokunnassa toimivaa Alataloa huolettaa koko taksialan tulevaisuus. Hän katsoo, että nyt tehtävä veromuutos on vain pieni asia siihen verrattuna, millainen pommi pääministeri Alexander Stubbin (kok.) hallituksen valmistelukoneistossa muhii koko taksialalle.

– Pidän erittäin huolestuttavana, kun valtiovarainministeriön vero-osaston kommentissa valtiovarainvaliokunnalle todettiin, että taksiliikennelakia on tarkoitus muuttaa siten, että kaikki esteettömät taksit vapautettaisiin lupakiintiöistä, Alatalo kertoo.

Esteettömien taksien vapauttaminen lupakiintiöistä on hänen mukaansa välitavoite. Lakivalmistelun toisessa vaiheessa uudistus laajennettaisiin koskemaan koko ammattimaista henkilöliikennettä.

– Toteutuessaan esitys muuttaisi Suomen taksialan nykymuotoisen toiminnan kokonaisuudessaan ja johtaisi samanlaisiin ongelmiin kuin Ruotsissa, jossa taksialaa riivaa villin lännen meininki, Alatalo arvostelee.

– Taksiyrittäjät eivät todellakaan kaipaa tähän hetkeen yhtään lisää epävarmuutta. Suomen taksijärjestelmä on luotettava, joustava ja toimiva koko maassa. Sitä mikä toimii hyvin, ei saa pilata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)