Verkkouutiset

Kansanedustaja tekee harvinaisen poikkeuksen – ”tärkeä kansalaisvelvollisuus”

Kansanedustajat eivät lähtökohtaisesti osallistu kertausharjoituksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pirkanmaalainen keskustan kansanedustaja Pertti Hakanen, yliluutnantti evp, osallistuu kertausharjoitukseen Hämeenlinnan talousvarikolla 24.–28. lokakuuta.

Pertti Hakanen tekee poikkeuksen kansanedustajien yleiseen linjaan, sillä lähtökohtaisesti he eivät osallistu kertausharjoituksiin muiden reserviläisten tavoin. Edustajat ovat sen sijaan usein esimerkiksi maanpuolustuskursseilla.

– Kun kutsu tipahti postilaatikkoon, en epäröinyt hetkeäkään, ettenkö lähtisi. Harjoitukset ovat tärkeä kansalaisvelvollisuus ja haluan tukea maanpuolustustahtoa omalla toiminnallani, Hakanen toteaa tiedotteessaan..

Hän pitää kertausharjoituksia erittäin tehokkaana reservin ylläpidon välineenä.

– Oman sotilasurani aikana olen nähnyt läheltä, että kertausharjoitukset ovat todella tarpeellisia ja hyödyllisiä. Siksi aion itsekin osallistua. Haluan päivittää osaamistani aina, kun se on vain mahdollista., reilut kymmenen vuotta puolustusvoimissa palvellut Hakanen toteaa.

Hakasen mukaan on kuitenkin perusteltua, että kansanedustajat ovat lähtökohtaisesti vapautettuja kertausharjoituksista.

– Monet käyvät maanpuolustuskurssin toimiessaan kansanedustajana. Ainakin omalla kohdallani tämä kurssi oli erittäin intensiivinen ja vastasi laajuudeltaan täysin kertausharjoitusta. Lisäksi kriisin sattuessa kansanedustajan paikka on päätöksenteon ytimessä, eikä määritellyssä sodanajantehtävässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)