Verkkouutiset

Sisäministeri Paula Risikko: Vihapuheeseen turtuminen on tuhon tie

Paula Risikon mukaan hallitus selvittää, miten väkivaltaan kannustavien ääriliikkeiden toimintaan voidaan puuttua eri keinoin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Minä olen sitä mieltä, että esimerkiksi vihapuheelle on nyt tultava loppu. Me kansalaiset turrumme hiljalleen siihen, kun sitä tulee niin paljon ja se on tuhon tie, sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoo Verkkouutisille.

Risikko osallistui väkivallan ja rasismin vastaiseen mielenosoitukseen Kansalaistorilla Helsingissä lauantaina. Paikalla oli myös kokoomuksen puoluejohto.

Risikko on ilmoittanut kannattavansa rasististen liikkeiden tunnusten ja väkivaltaisten järjestöjen kieltämistä.

Risikon mukaan hallitus keskustelee maanantaina strategiaistunnossa pääministerin johdolla erilaisista keinoista puuttua vihapuheeseen ja väkivaltaan kannustavien ääriliikkeiden toimintaan.

– Me käsittelemme tätä hallituksen strategiaistunnossa maanantai-iltana. Me olemme laatineet paperin sitä varten yhdessä sisä- ja oikeusministeriön kanssa, Risikko kertoo.

– Katsotaan, mitä voidaan tehdä lainsäädännöllisin keinoin ja voidaanko tehdä sen lisäksi jotain muuta.

Kansalaistorille kokoontunut Peli poikki – rikotaan hiljaisuus -mielenosoitus alkoi rauhallisissa merkeissä, ja ihmisiä kokoontui paikalle hiljalleen hyvissä ajoin ennen puoltapäivää.

Kansalaistorilta matka jatkui yhdessä kävellen Senaatintorille. Helsingin poliisi arvioi Twitterissä, että Kansalaistorilla oli paikalla noin 6 000 ihmistä.

Poliisi ilmoitti ottaneensa kiinni kaksi henkilöä mielenosoituksessa. Kiinniotetut eivät totelleet poliisin antamaa poistumiskäskyä, ja heidät otettiin kiinni rikokselta ja häiriöltä suojaamiseksi.

Toinen kiinniotetuista otettiin kiinni Kansalaistorilla ja toinen Kolmen sepän patsaalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)