Verkkouutiset

Jukka Tarkka: Historian opetuksen karsiminen on tuhon tie

Valtiotieteen tohtori Jukka Tarkan mukaan historiaa tarvitaan ymmärtämään turvallisuuspolitiikan eri ilmiöitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Historian opetuksen karsiminen kouluissa olisi valtiotieteen tohtori Jukka Tarkan mukaan tuhon tie.

Tarkka on tyytyväinen, että tuoreessa #Turpo – Turvallisuuspolitiikan tunteet ja järki -kirjassa historian merkitystä korostetaan tärkeänä osana turvallisuuspolitiikan keskusteluja

– Minuun teki erittäin suuren vaikutuksen, että esittelytekstin rivien välissä vilahti historia-sana, historian tutkija Tarkka sanoo.

Tarkka kommentoi Docendon torstaina julkistamaa Janne Riiheläisen kirjaa ravintola Ostrobotniassa järjestetyssä tilaisuudessa Helsingissä.

#Turpo kattaa turvallisuuspolitiikan keskeiset alueet: historian, sodan, maanpuolustuksen, informaatiovaikuttamisen, rauhantyön, nykyisen turvallisuuskriisin, kansainväliset suuret kysymykset ja kansalaisen roolin.

Suomessa ollaan oltu huolissaan kansalaisten medialukutaidosta.

Jotta informaatiosotatilanteesta selviytyminen olisi ylipäänsä mahdollista, taustalle tarvitaan Tarkan mukaan historiaa.

– Sen suhteen eletään nyt todella vaarallista aikaa. Historia opetus on ihan sillä hilkulla, että karsitaanko se kokonaan koulun opetusohjelmasta pois.

– Ja se, jos mikä, on tuhon tie, varsinkin tässä tilanteessa. Historia on henkisessä mielessä elämisen ja kuolemisen kysymys, Tarkka toteaa viitaten mitä ilmeisimmin muun muassa länsimaiden ja Venäjän välien huonontumiseen ja sen yhteydessä havaittuihin informaatio-operaatioihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)