Verkkouutiset

Kahden vuoden valmistelu tulee päätökseen – Juha Sipilä Ykkösaamussa: Sote ei kaadu

Juha Sipilän mukaan hallitus on työllisyystavoitteistaan hieman jäljessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus tulee eduskunnan käsittelyyn. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vakuutti Ylen Ykkösaamun haastattelussa, että uudistus tulee maaliin.

– Sote ei kaadu. Se on nyt eduskunnan käsissä, Sipilä toteaa ja painottaa, että uudistusta on valmisteltu huolella kaksi vuotta.

Helsingin pormestariksi valittu Jan Vapaavuori (kok.) arvosteli hallituksen maakuntauudistusta kovin sanoin. Vapaavuoren ja Suomen kuuden suurimman kaupunginjohtajan mielestä maakuntauudistus on haitallisinta miesmuistiin.

– Tietenkin tässä voisi muistuttaa, että hän (Vapaavuori) istui itse edellisessä hallituksessa, jossa käytännössä kaikki ratkaisut jäivät tekemättä. Se meno ei voi jatkua, Sipilä vastaa syytöksiin.

Sote-uudistuksen jälkeenkin on pääministerin mukaan tehtävää.

– Uudistamisen täytyy jatkua. Työllisyysasteen nostaminen on meillä keskiössä. Aikataulusta ollaan pikkuisen jäljessä. Työllisyys nousi hallituksen ensimmäisen toimivuoden aikana 0,6 prosenttia ja toisena 0,7 prosenttia.

Juha Sipilän mielestä nyt asetettu 72 prosenttia työllisyysastetavoite ei ole riittävä, vaan on tavoiteltava korkeammalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)