Verkkouutiset

AL: Auton kanssa ei asiaa jäille – voi olla hengenlähtö lähellä

Onnettomuudet ovat tänä talvena ennätyslukemissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tampereen kaupungin satamamestari Matti Joki jyrähtää Aamulehden haastattelussa, ettei auton kanssa ole enää mitään asiaa järven jäälle. Moottorikelkkailijankin on Joen mukaan syytä tuntea reittinsä hyvin.

– Muuten voi olla hengenlähtö lähellä.

Surullisia uutisia on Joen mukaan kuulunut jäiltä tänä talvena ennätyksellisen usein.

– Tuntuu, että joka viikko kuulee tapauksista, joissa joku on pudonnut tai meinannut joutua jäihin. Liian usein jäiltä saa surullisia uutisia, jo kymmeniä on tullut, Joki kertoo AL:ssä.

Jäätilanne on ollut muuallakin Suomessa melko huono. Vaihtelevat lämpötilat ovat aiheuttaneet railoja. Tampereella Näsijärvellä sulaa vettä ja railoja esiintyy siten, ettei niitä välttämättä jäällä kulkiessa helposti huomaa.

– Etenkin moottorikelkalla ja autolla vaarana on, ettei railoa ehdi huomata ajaessa. Ihmisten pitäisi viimeistään nyt tajuta, että jäälle ei kannata lähteä ajoneuvon kanssa ja jalankin kannattaisi kulkea pitkin tuttuja alueita valoisaan aikaan. Oikeasti mieluiten pitäisi vain pysytellä hoidetuilla reiteillä, ettei sattuisi mitään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)