Verkkouutiset

Itä-Virossa voisi syntyä erityistilanne – ”virolaiset synkkinä Ukrainan tilanteesta”

Suomalaistutkija muistuttaa, että valtaosa Narvan kaupungin asukkaista on venäjää puhuvia virolaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansainvälisen median otsikoissa on viime aikoina keskitytty Venäjän ja Kiinan sotilaalliseen ja taloudelliseen lähentymiseen, Venäjän koventuneeseen retoriikkaan Nato- ja länsimaita vastaan sekä Itä-Ukrainassa jatkuviin taisteluihin

Tämänlaiset otsikot näyttävät virolaisten silmissä aika synkiltä, sanoo Viron puolustusministeriön rahoittamassa kansainvälisessä tutkimuskeskuksessa työskentelevä valtiotieteen tohtori Pauli Järvenpää Ylen Ykkösaamussa.

– Tällainen erityistilanne voisi syntyä teoreettisesti Itä-Virossa, jossa erityisesti Narvan kaupungin alueella valtaosa asukkaista on venäjää puhuvia virolaisia tai sitten henkilöitä, jotka eivät koskaan halunneet ottaa Viron kansalaisuutta.

– Tavallaan Virossa kytee ongelma, joka on ainakin toistaiseksi hallittavissa.

Syyskuun alussa solmitusta Minskin tulitaukosopimuksesta huolimatta taistelut Itä-Ukrainassa jatkuvat edelleen. Taistelut Ukrainan hallituksen joukkojen ja Venäjän tukemien venäjää puhuvien itäukrainalaisten kapinallisten välillä ovat viime aikoina jälleen lisääntyneet.

Kansainväliset uutistoimistot ja Etyj ovat raportoineet sotakaluston liikkumisesta Donetskin alueelle viimeisen muutaman viikon aikana. Alueella on nähty liikkuvan kymmenien panssariajoneuvojen kolonnia. Naton ja Ukrainan hallituksen mukaan Venäjä siirtää joukkoja Itä-Ukrainaan tukeakseen Venäjä-mielisiä separatisteja taistelussa Ukrainan hallituksen joukkoja vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)