Verkkouutiset

HS: Itä-Suomen ruokakauppiaille ostoryntäys Venäjä-pakotteista – ”pihalla seisoi 16 bussia”

Venäläisiä saapuu sankoin joukoin rajan takaa ostoksille Itä-Suomeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaiset elintarvikekauppiaat ovat odottaneet kaksi viikkoa venäläisten ostoryntäystä. Nyt venäläisiä on alkanut saapua sankoin joukoin Suomeen rajan takaa.

Lappeenrannan Prismassa ruokatavaraa myytiin tiistaina kymmenen prosenttia tavallista enemmän, kertoo käyttötavarakaupan johtaja Risto Punkkinen.

– Tiistai oli ensimmäinen selvä piikki sen jälkeen, kun Venäjä asetti elintarvikkeiden tuontikiellon. Pihalla seisoi yhdessä vaiheessa 16 bussia, kun tavallisesti niitä käy koko iltapäivän aikana yhteensä kymmenkunta, Punkkinen sanoo Helsingin Sanomille.

Kalakauppaketju Savu-Karin myynti on kasvanut viimeisen viikon aikana 30 prosenttia tavanomaisesta, kertoo toimitusjohtaja Valeria Hirvonen.

– Haminan myymälässämme kasvu on ollut jopa 50 prosenttia. Siellä ohikulkijat ovat pysähtyneet aiempaa enemmän ostoksille. Täällä Lappeenrannassa vanhat asiakkaat ovat ostaneet aiempaa suurempia määriä.

Hirvosen mukaan pakotekriisi on ollut itärajan kalakauppiaille onnenpotku, koska kovan kilpailun takia alkukesä meni heikosti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)