Verkkouutiset

HS: Isis kiristää Suomen muslimien välejä

Jo kolme vuotta kestänyt Syyrian sota kiristää Suomen muslimien välejä. Oman lisänsä on tuonut myös neljään suomalaismieheen kohdistuva poliisitutkinta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Välien kiristymisestä ovat kertoneet varsinkin kurdiyhteisön jäsenet. Kurdiaktiivi Welat Nehri kertoo kurdien kokevan, että kaikki muslimiryhmät eivät ole tuominneet jihadisteja tarpeeksi selkeästi. Isiksen hyökkäys kurdienemmistöiseen Kobanin kaupunkiin on koskettanut erityisesti kurdeja.

Hampurissa kurdit ja ääri-islamistit ottivat yhteen kuluneella viikolla. Nehrin mukaan Suomessa ei olla niin pitkällä, sillä ääri-islamistit eivät ole järjestäytyneitä.

Neljään suomalaismieheen kohdistuva poliisitutkinta on ollut järkytys muslimiyhteisössä, sillä miehet ovat yhteisössä tunnettuja. Nelikkoa puolustava verkoston puhemies Hunderra Assefa sanoo, että tapaus ei ole lisännyt luottamusta poliisiin, koska miehiä vastaan ei ole todisteita.

Tutkija Marko Juntunen kertoo, että Suomeen tulleet maahanmuuttajat ovat tähän mennessä välttäneet tuomasta kotimaansa ongelmia Suomeen. Erimielisyyksiä on kytenyt pinnan alla kuitenkin pidemmän aikaa, sanoo varsinkin Suomen irakilaisisia tutkinut Juntunen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)