Verkkouutiset

Raimo Ilaskivi: Keskustan tulokset kasvukeskuksissa kaukana tavoitelluista

Kokoomusveteraanin kokoomus ja vihreät ovat kiinni tulevaisuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen Helsingin ylipormestari ja kokoomuksen entinen presidenttiehdokas Raimo Ilaskivi arvostelee keskustan maakuntapolitiikkaa Puheenvuoron blogissaan.

Raimo Ilaskivi tarttui aiheeseen Helsingin pormestariksi valitun Jan Vapaavuoren (kok.) avauksen jälkimainingeissa. Vapaavuori totesi maakuntauudistuksen olevan huonoin päätös miesmuistiin. Ilaskivi kuvailee keskustan hallituspolitiikkaa vanhakantaiseksi.

– Kaupunkipolitiikan sijasta puolue keskittyi maakuntauudistuksen läpivientiin taustaselityksenä sote-uudistuksen joustava toteuttaminen. Maakunnat keskusta sai, mutta entä muuta?

Uusimman kannatusmittauksen mukaan keskustan kannatus on laskenut rajusti.

– Gallupnumerot ovat jo pitkään heilahdelleet pääosin alaspäin, ja tuoreimman mittauksen mukaan ne nyt sitten osoittavat lähes samaa lukemaa kuin nykyistä hallitusta Juha Sipilän (kesk.) johdolla rakennettaessa. Pelastajan vetovoima hiipui hetki hetkeltä, ja tulokset nimenomaan maan kasvukeskuksissa eivät yltäneet lähellekään asetettuja tavoitteita, Ilaskivi kirjoittaa.

Ilaskivi toteaa, että siinä missä keskustan kannatus on tullut alas, on kokoomuksen ja vihreiden kannatus kasvanut.

– Ne ovat puolueita, joitten toimintakenttänä on nimenomaan asukasluvultaan vahvasti kasvaneet kaupungit ja asutuskeskukset eli tulevaisuuden Suomi. Maakunnat, joissa keskustan voima vielä näkyy, edustavat puolestaan auringonlaskun alueita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)