Verkkouutiset

Ministeri Ihalainen: Microsoftilla on yhteiskuntavastuun näytön paikka

Työministeri Lauri Ihalaisen mukaan on tärkeää, että Microsoft tekee irtisanomispaikkakunnalla yhteistyötä kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa korvaavien työpaikkojen aikaansaamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nyt on Microsoftilla yhteiskuntavastuun näytön paikka. Vähin, mitä Microsoftilta voidaan nyt odottaa on, että se osallistuu vastaavanlaisen Microsoft-toimenpideohjelman ja uskottavan tukipaketin luomiseen irtisanotuille, kuin aikanaan tehtiin Nokian irtisanotuille, sanoo työministeri Lauri Ihalainen tiedotteessaan.

– Työ- ja elinkeinoministeriö on varautunut toteuttamaan muutosturva- ja työllistämispalveluja kaikille irtisanomisuhan kohteena oleville työntekijöille. Palvelujen yksityiskohtaisista tarpeista ja keinoista sovitaan paikallisesti.

Microsoft vähentää maailmanlaajuisesti noin 18 000 työpaikkaa, joista noin 12 500 on entisiä Nokian työntekijöitä. Suomen osuus vähennyksistä on yli tuhat työpaikkaa. Oulun toimipiste lakkautetaan, joka tarkoittaa noin 500 työntekijän irtisanomista.

– Pidän tärkeänä, että Microsoft tekee irtisanomispaikkakunnalla, kuten Oulussa, yhteistyötä kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa paikallisten elinkeinotoimintojen tukemiseksi ja korvaavien työpaikkojen aikaansaamiseksi.

– Uutinen irtisanomisista tulee Microsoftin osaaville ja työhönsä sitoutuneille palkansaajille yllättävänä ja perheiden taloudellista ja työn turvaa järkyttävänä asiana. Parempiakin kesälomauutisia palkansaajat tarvitsisivat. Meidän tehtävänämme on tukea heidän työllistymistään sekä myötäelää ja välittää ihmisistä juuri nyt.

Yt-neuvotteluiden käynnistyessä Ihalaisen mielestä on tärkeää, että ne käydään aidosti ja etsitään vaihtoehtoisia ratkaisuja irtisanomisille ja irtisanotuille uusia työmahdollisuuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)