Verkkouutiset

Ilmavoimat Ylelle: Hornetit mahdollisesti ilmaharjoitukseen Yhdysvaltoihin

Ilmavoimat ei ole tehnyt päätöstä Hornet-hävittäjien lähettämisestä Yhdysvaltoihin Red flag -nimiseen ilmaharjoitukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmavoimat on saanut kutsuja Yhdysvaltoihin Red flag -nimiseen ilmaharjoitukseen, jota pidetään yhtenä maailman tasokkaimmista harjoituksista.

– Red Flag -harjoitus on kansainvälisistä harjoituksista ehkä kaikkein vaativin, sanoo Yle Uutisten haastattelema ilmavoimien suunnittelupäällikkö, eversti Jari Mikkonen.

– Jos sinne lähdetään, niin halutaan saada kokemuksia vaativasta harjoitusympäristöstä ja päästä mittaamaan omaa suorituskykyä.

Toissaviikolla nousi kohu Suomen mahdollisesta osallistumisesta Viron ja Yhdysvaltain ilmaharjoitukseen.

Suomen ilmavoimat ovat lähettäneet Red flag -harjoituksiin tähän asti vain tarkkailijoita. Päätöksiä Hornet-hävittäjien lähettämisestä ei ole tehty, mutta harjoitusta pidetään kiinnostavana ja siihen osallistumista harkitaan.

– Sanoisin, että vuosikymmenen loppupuolella ehkä on mahdollista, että sinne osallistuttaisiin. Se on hyvin paljon resursseista kiinni, Mikkonen sanoo.

Kaavailujen mukaan harjoitukseen lähtisi yhteensä kuusi konetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)