Rkp:n Henriksson: Soinin Puola-sooloilu horjuttaa vakiintuneita periaatteita

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja pitää ulkoministerin "sooloilua" Puolan suhteen erittäin vakavana.

  • LKS 20151202 // LKS 20151118  RKP:n  kansanedustaja Anna-Maja Henriksson eduskunnan  täysistunnossa 18. marraskuuta 2015. 

 LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Anna-Maja Henriksson.

    ()

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson katsoo, että ulkoministeri Timo Soinin (ps.) toiminta horjuttaa vakavasti Suomen EU-politiikan vakiintuneita periaatteita.

Ulkoministeri Soini jatkoi maanantaina kritiikkiään koskien EU-komission päätöstä reagoida Puolan oikeusvaltioon ja lehdistönvapauteen kohdistuviin rajoituksiin.

Henrikssonin mukaan Soini kritisoi komissiota siitä, että se vain kärjistää tilannetta ottamalla käyttöön raskaimman toimenpiteensä. Komissio on aloittanut tutkinnan Puolan oikeusvaltiotilanteen osalta.

Henriksson muistuttaa, että EU:n jäsenvaltiot ovat sitoutuneet yhteisiin arvoihin ja velvoitteisiin.

– Suomen vakiintunut kanta EU:ssa on ainakin tähän asti ollut oikeusvaltioperiaatteen aktiivinen edistäminen ja puolustaminen. Siksi Soinin epäselvä kanta on erittäin hämmentävä, Henriksson toteaa tiedotteessaan.

Henrikssonin mukaan on ilmeistä, että hallituksella on tässäkin EU-kysymyksessä sisäisiä ristiriitoja. Hän kyysyy tiedotteessaan, mikä hallituksen kanta on?

– Pääministeri Juha Sipilä (kesk.), mikä on Suomen kanta oikeusvaltioperiaatteen puolustamiseen EU:ssa? On yhteinen velvollisuutemme reagoida, kun keskeiset periaatteet ovat uhattuina.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.