Verkkouutiset

Näin helle uuvuttaa Suomea

Hellepäivät ja kosteat yöt jatkuvat koko viikonlopun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helteinen ja melko aurinkoinen sää jatkuu lähes koko maassa. Paikoin tulee sade- tai ukkoskuuroja.

Maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on Ilmatieteen laitoksen mukaan odotettavissa perjantai-iltapäivään asti selkeää tai puolipilvistä. Sade- tai ukkoskuuroja on luvassa paikoin lähinnä etelässä. Päivälämpötila on 26–31 astetta, yön alin 13–20 astetta. Luvassa on enimmäkseen heikkoa tuulta.

Lapissa on selkeää tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa. Päivän ylin lämpötila 22–29 astetta, yön alin 11–17 astetta. Viileintä on Pohjois-Lapissa. Tänään on enimmäkseen kohtalaista, huomenna heikkoa tai kohtalaista lännen ja pohjoisen välistä tuulta.

Perjantain sääkartta näyttää torstain kaltaiselta, selviää Forecan sääennusteesta.

Lauantaina ja sunnuntaina koko maa kylpee 25–30 asteen hellelukemissa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia, jossa lämpötila laskee 20 asteeseen.

Etelä- ja Keski-Suomessa on poutaista tai puolipilvistä. Lapissa on luvassa sade- ja ukkoskuuroja.

Jäähallit lujilla

Yle Turun mukaan jäähallien koneistot ovat kovilla kesähelteiden aikana.

Helteisenä keskiviikkona jääkoneet ylikuumenivat ja esimerkiksi Paimion jäähallissa lämpöä tuli liikaa kävijöiden mukana sisään.

– Kyseessä on sama ilmiö, kun pitää jääkaapin ovea auki. Silti toivotan kaikki vanhukset halliin viilentämään oloaan helteen vuoksi, jäähallin vastaava Jouni Hörkkö kertoo.

Kaarinan hallissa jää muuttui keskiviikkona jäädytettäessä vedeksi. Kiekkoilijoille jää tuntuu pehmeältä ja vetiseltä. Jäävuoroja ei kuitenkaan ole peruttu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)