Verkkouutiset

Hallitus ja presidentti aloittivat harjoitusyhteistyön puimisen

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat Syyrian ja Irakin tilanteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (TP-UTVA) keskustelivat perjantaina 26. helmikuuta Syyrian konfliktin ja Irakin ajankohtaisesta tilanteesta, selviää valtioneuvoston tiedotteesta.

Suomi korostaa, että Syyrian konflikti voidaan ratkaista vain poliittisten neuvottelujen kautta. YK:n välittämien Syyrian hallinnon ja opposition välisten neuvottelujen jatkaminen on erittäin tärkeää.

Suomi toivoo, että konfliktin osapuolet sitoutuvat maanlaajuiseen tulitaukoon ja humanitaarisen avun perille saamiseen.

TP-UTVA linjasi, että Suomi jatkaa ja vahvistaa osallistumistaan turvallisuussektorin koulutusyhteistyöhön Pohjois-Irakin Erbilissä vuodella nykyisen mandaatin päättyessä 31. elokuuta 2016.

Suomi osallistuu parhaillaan Isiksen vastaisen yhteenliittymän puitteissa Operation Inherent Resolve (OIR) operaation koulutustoimintaan 50 sotilaalla.

Kokouksessa linjattiin, että Suomen osallistumisen kokonaisvahvuus kasvatetaan 1. syyskuuta 2016 alkaen vuoden ajaksi noin 100 sotilaaseen. Tämä sisältää koulutustoiminnan jatkon nykyvahvuudella sekä osallistumisen neuvonantotoimintaan noin 50 lisäsotilaalla.

Ratkaisulla vastataan sekä Ranskan Pariisin terrori-iskujen jälkeen esittämään avunantopyyntöön että Yhdysvaltain pyyntöön lisätä tukea Isiksen vastaisen koalition toimintaan.

Eduskunnalle annetaan jatko-osallistumisesta sotilaallisesta kriisinhallinnasta annetun lain mukainen selonteko, jolloin myös avunantolausekkeesta voidaan käydä keskustelua.

TP-UTVA linjasi joulukuussa 2015, että vastauksena Ranskan pyyntöön Suomi muun muassa tarjoaa Erbilin koulutusoperaatioon osallistumisen jatkamista ja laajentamista sekä Libanonin UNIFIL-operaatioon osallistumisen laajentamista.

Perjantaina tehdyllä linjauksella edetään koulutusoperaation osalta. UNIFIL-osallistumisen mahdollinen laajentaminen on edelleen valmistelussa.

Kokouksessa aloitettiin keskustelu siitä, miten puolustusvoimien osallistuminen kansainväliseen harjoitusyhteistyöhön tuodaan ulko- ja turvallisuuspoliittiseen käsittelyyn.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)