Verkkouutiset

Jyri Häkämies AL:lle: Kreml ei kritisoinut minua lainkaan ”Venäjä, Venäjä, Venäjä” -puheesta

Jyri Häkämiehen mielestä venäläiset arvostavat suomalaispoliitikkoja, jotka osoittavat lausunnoillaan olevansa tietoisia venäläisestä voimapolitiikan perinteestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies (kok.) piti vuonna 2007 puolustusministerinä Venäjä, Venäjä, Venäjä -puheen, jonka seurauksena hän sai osakseen arvostelua.

Häkämies linjasi Yhdysvalloissa CSIS-instituutissa pitämässään puheessa, että ”Suomen tämän päivän kolme pääasiallista turvallisuushaastetta ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä”.

Häkämies katsoo nyt voivansa tehdä pienen paljastuksen, kertoo Aamulehti Lännen Median jutussa.

– Sain myönteisiä terveisiä Moskovasta. Heitähän olisi loukannut, jos olisin vähätellyt heitä. Totesin venäläisten palaavan voimapolitiikkaan. Hehän olivat siitä ylpeitä. Venäjältä ei kritisoitu minua lainkaan. Kritiikki oli kotimaista perua, Häkämies kertoo Aamulehdelle.

Häkämiehen mielestä venäläiset päinvastoin arvostavat suomalaispoliitikkoja, jotka osoittavat lausunnoillaan olevansa tietoisia venäläisestä voimapolitiikan perinteestä, eikä avoin puhe ole este hyville naapuruussuhteille.

Lännen Media tapasi Suomen elossa olevat puolustusministerit heidän yhteistapaamisessaan ja kysyi, saako Suomessa heidän mielestään halutessaan kutsua julkisesti Venäjää uhaksi Suomen turvallisuudelle.

– Kyllä Suomessa niin saa sanoa, ja kyllä tutkijat sanovat siten, kuin he ovat asian analysoineet. Ei Suomessa henkisiä pidäkkeitä ole, toteaa nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)