Verkkouutiset

SDP:n Tuula Haatainen: Hallituksen sote-malli hajauttaa alan toimijat entisestään

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen epäilee, että hallituksen esittelemä uusi sote-malli ei lisää terveyden tasa-arvoa ja ihmisten hyvinvointia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jos raha seuraa potilasta eri palveluihin, on vaarana, että mallista hyötyvät eniten hyvinvoivat ja hyvätuloiset, kun taas maksajiksi jäävät vähävaraiset ja paljon sairastavat. Myös palveluiden integraatio ja kokonaiset palveluketjut uhkaavat jäädä kilpailun varjoon, toteaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Haatainen (sd.) tiedotteessaan.

Hänen mukaansa on epäselvää, halutaanko jatkaa palvelusetelimallilla vai ollaanko tekemässä suurempi muutos yksityisten palvelujen käytössä.

– Palvelusetelit ovat hyvä tapa täydentää julkista terveydenhuoltoa ja purkaa jonoja, mutta marssijärjestyksessä julkisen palveluntarjoajan keskeinen rooli takaa parhaiten tasa-arvoiset palvelut.

– Nyt esitelty malli hajauttaa alan toimijat entisestään, aivan päinvastoin kuin alun perin suunniteltiin. On epäreilua lisätä pirstaleisuutta sellaisen ihmisen elämään, joka jo valmiiksi taistelee pärjäämisen äärirajoilla. Nyt jäi täysin avoimeksi, miten hallitus aikoo toimia: pirstotaanko palveluntarjonta, vai mitä nyt tapahtuu?

Haataisen mielestä hallituksen pitää tuoda sote-ratkaisu eduskunnan tietoon ja keskusteltavaksi, koska moni asiakokonaisuus vaatii selkiyttämistä ja puolueetonta arviointia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)