Verkkouutiset

Helsingin yliajajan lähiomainen HS:lle: Hän ei piittaa säännöistä tai muista ihmisistä

Mielenterveyspotilaat päästetään omaisen mielestä hoidosta liian heppoisin perustein.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime viikon perjantaina Helsingin keskustassa ihmisten päälle ajaneen miehen lähiomainen on huolissaan psykiatrisesta hoidosta Suomessa. Teon seurauksena yksi ihminen kuoli ja useita loukkaantui. Omainen kertoo Helsingin sanomille, että mies on hänen mielestään päästetty hoitojaksoilta pois liian äkkiä ja liian kevyin perustein.

– Hän on monta kertaa lähtenyt sairaalasta samassa kunnossa kuin on sinne tullut, omainen kertoo.

Hän toteaa myös olleensa useaan otteeseen yhteydessä terveysviranomaisiin ja poliisiin saadakseen miehen hoitoon. Yhteydenotot eivät ole tuottaneet tuloksia. Hän kertoo myös ottaneensa yhteyttä sisäministeri Paula Risikkoon, mutta omaisen mukaan yhteydenotto ei johtanut mihinkään.

Ministeri Risikko ei ollut kyseistä yhteydenottoa Helsingin sanomien mukaan sähköpostiinsa saanut. Viesti toimitettiin ministerille jälkikäteen.

Pelkkä lääkitys ja lyhyet hoitojaksot eivät omaisen mukaan auta. Hän kertoo saaneensa poliisilta ohjeita tilanteisiin, joissa pelkää oman turvallisuutensa puolesta. Omaisen mukaan yliajoon syyllistynyt mies elää omassa todellisuudessaan, eikä piittaa säännöistä.

– Hän ei muutu lääkkeiden avulla yhteiskuntakelpoiseksi. Kuinka monta kertaa pitää kokeilla, ennen kuin tämä todetaan mahdottomaksi?

Perhe on joutunut tekemään useita rikosilmoituksia miehen teoista. Hänet on myös tuomittu isänsä asunnon tuhopoltosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)