Verkkouutiset

Epäonnistuneisiin sijoituksiin miljoonia euroja julkisia eläkevaroja – HS: Sijoitusyhtiölle potkut

Miljoonatappioita ovat kärsimässä muun muassa eläkesäätiöt, Kela ja Helsingin yliopisto, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eläkesäätiöt ja Helsingin yliopisto sijoittivat noin 30 miljoonaa euroa julkista rahaa kuuteen terveydenhuollon kasvuyritykseen MedTECH -nimisen rahastoon kautta. Rahastosalkun yhtiöitä hallinnoiva pääomasijoitusyhtiö Tutor Invest oy epäonnistui yhtiöiden kehittämisessä ja sijoitusten arvo on alentunut arviolta puoleen.

MedTECH -rahastoon sijoittivat Kansaneläkelaitos, Orionin eläkesäätiö, Maatalousyrittäjien eläkelaitos (Mela), Yara Suomen Eläkesäätiö, Eläkekassa Verso , VR Eläkesäätiö ja Helsingin ylipisto. Näistä Helsingin yliopisto on alentanut rahasto-osuuteensa arvoa tilinpäätöksessä yli viisi miljoonaa euroa ja VR Eläkesäätiö kaksi miljoonaa euroa.

Epäonniset sijoitukset paljastuivat Helsingin käräjäoikeuden papereista, joiden mukaan Helsingin yliopisto ja eläkesijoittajat pakottivat riskisijoituksia hoitaneen Tutor Investin jättämään tehtävänsä huhtikuun lopussa.

Rahastosijoittajat vaativat käräjäoikeudelle tekemässään hakemuksessa, että yhtiön toimitusjohtaja Pekka Sillanaukee jättää rahastotehtävänsä välittömästi ja Tutor Investin rahasto-osuudet siirtyvät hakijoille. Vaatimusta tehostettiin miljoonan euron uhkasakolla.

Tutorin hallinnoimat terveydenhoitoalan kasvuyritykset on järjestetty nyt uuden yhtiön, Panacean alle. Panacean hallitus koostuu eläkesijoittajien ja Helsingin yliopiston talousväestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)