Verkkouutiset

HS: Venäjä omistaa yhä viisi saksalaisilta takavarikoitua tonttia Suomessa

Venäjä omistaa Suomessa edelleen viisi tonttia, jotka takavarikoitiin Suomessa asuneilta saksalaisilta toisen maailmansodan jälkeen, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomien haluunsa saaman listan mukaan Neuvostoliitolle luovutettiin jatkosodan jälkeen 144 kohdetta. Maanmittauslaitos vertasi listaa nykyrekistereihin.

Venäjän valtion omistuksessa on yhä kaksi tonttia Helsingin Kulosaaressa. Tontit ovat kooltaan yhteensä vajaat 2500 neliötä, ja ne sijaitsevat rannassa. HS:n mukaan rakennus ei vaikuta olevan vakituisessa asuinkäytössä.

Venäjän valtion nimissä on myös entinen Saksan suurlähetystön tontti Helsingin Kaivopuistossa. Siellä toimii nykyisin Venäjän suurlähetystön koulu.

Venäjän valtion nimissä on myös kaksi tonttia Ahvenanmaalta. Tontit ovat 8,3 hehtaarin ja puolen hehtaarin kokoiset. Tontit omisti suomalais-saksalainen pariskunta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)