Verkkouutiset

AL: Fennovoiman ydinvoimalan valmistumisaikataulu uhkaa venyä

Fennovoima ei ole pystynyt toimittamaan Stukille dokumentteja sovitussa aikataulussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan valmistumisaikataulu saattaa venyä turvallisuuspuutteiden ja suunnitteludokumenttien viivästymisen vuoksi, kertoo Aamulehti Lännen Median jutussa.

Säteilyturvakeskus (Stuk) löysi viime vuonna epäkohtia. Fennovoima ei ole vielä korjannut kaikkia epäkohtia. Projektin johtamisjärjestelmää, vastuunjakoa ja ohjeistuksia on parannettava.

Yhtiö syyttää tilanteesta Rosatomin omistamaa laitostoimittajaa RAOS Projectia.

– Meillä on ollut ja on ongelmia suunnitelmien saamisessa venäläisiltä kumppaneiltamme. Selvää on, että jos ongelmat dokumentaation toimittamisessa Stukille jatkuvat, ei tavoitevuosissa pysytä, kertoo Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen Aamulehdelle.

Säteilyturvakeskus ei kiristä omaa aikatauluaan, vaikka hankkeen eteneminen viivästyisi.

– Työmme perustuu Suomen ydinturvallisuusvaatimuksiin, joita on rakentamislupavaiheessa noin 2 500. Käytämme huolelliseen arviointiin joka tapauksessa sen ajan, jonka siihen tarvitsemme. Vaatimukset joko täyttyvät tai eivät täyty. Tällä hetkellä niiden täyttymisessä on vielä paljon tekemistä, projektipäällikkö Janne Nevalainen Stukista kertoo.

– Jotta pystymme tekemään arviomme, meidän pitää saada kaikki tarvittavat dokumentit. Jos teknisissä asiakirjoissa on puutteita, emme voi käsitellä asiaa.

Fennovoima on toimittanut Stukille turvallisuuskulttuurin kehittämissuunnitelman. Fennovoima tekee viestintäjohtaja Kettusen mukaan yhä kaikkensa, jotta saisi rakentamisluvan vuonna 2018.

Stuk raportoi lähiaikoina toisen vuosikolmanneksen tarkastusten annista. Seuraavat tarkastukset tehdään loka–joulukuun aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)