Verkkouutiset

Yle: Everstiluutnantti pitää Venäjän pääministerin lausuntoa varoituksena – ”ei kylmään sotaan”

Everstiluutnantti Pentti Forsströmin mielestä Dmitri Medvedevin lausunto uudesta kylmästä sodasta on aloite Venäjän ja lännen väliselle yhteistyölle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen everstiluutnantti Pentti Forsström pitää Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin lausuntoa Venäjän ja länsimaiden välisestä uudesta kylmästä sodasta ennen kaikkea varoituksena.

– Minä tulkitsen sitä niin, että se on tietynlainen varoitus siitä, että ei mennä siihen tilanteeseen, jossa oltiin tässä perinteisessä kylmässä sodassa. Se tarkoittaa kahden hyvin voimakkaasti erilaisen liittokunnan vastakkainasettelua. Tässä tapauksessa kyse olisi Venäjän ja lännen välisestä kahtiajakautumisesta, jossa olisi myös sotilaallisia piirteitä, Pentti Forsström sanoi Ylen Ykkösaamussa.

Dmitri Medvedev kutsui Münchenin turvallisuuskonferenssissa pitämässään puheessaan tämän hetken poliittisia jännitteitä Venäjän ja lännen välillä uudeksi kylmäksi sodaksi viitaten Syyrian ja Ukrainan sotiin sekä Venäjälle asetettuihin kansainvälisiin talouspakotteisiin.

Pentti Forsströmin mukaan Medvedevin tuore lausunto on liian voimakkaasti kylmään sotaan rinnastettu ilmaus.

– Tulkitsen sen varoitukseksi, että siihen suuntaan ei mentäisi. Tulkitsen Medvedevin lausunnon jos ei nyt hätähuudoksi, niin huudoksi yhteistyön perään.

– Lausunto on nähtävä tietynlaisena aloitteena, että näin toimittaisiin. Yhteistyössä tarvitaan tietysti aina kaksi osapuolta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)