Verkkouutiset

Sari Essayah: Tiedustelulain kritiikki ei osu oikeaan

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja perää viranomaisille laajempia tiedusteluvaltuuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On väitetty, ettei laajemmilla valtuuksilla pystytä estämään iskuja, koska siinä ei ole onnistuttu kaikissa laajempienkaan valtuuksien maissa. Kritiikkiä kohdistuu myös siihen, että etenkin valtakunnan rajat ylittävä verkkotiedustelu uhkaisi kansalaisten yksityisyyden suojaa, ja tyrehdyttäisi aktiivisten ihmisten mahdollisuuden kansalaiskeskusteluun, Sari Essayah kirjoittaa Iltalehden blogissa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan mukaan tiedustelulakia kohtaan esitetty kritiikki ei osu oikeaan.

Sari Essayah muistuttaa, että laajoilla tiedusteluvaltuuksilla on estetty useita iskuja esimerkiksi Ruotsissa ja Ranskassa, vaikka epäonnistuneet suunnitelmat eivät mediahuomiota saakaan.

– Suomen viranomaisten toimivaltuudet tällaisten suunnitelmien tutkimiseen ovat myös puutteelliset. Maamme viranomaiset ovat riippuvaisia muiden maiden avusta tiedusteluissaan muiden maiden alueelle. Suomen verkkotiedustelun puutteet tulivat myös hyvin esille, kun paljastui, että vieraan valtion toimijat saivat verkkovakoilun avulla haltuunsa Suomen ulkoministeriön tietoja.

Essayahin mukaan konkreettisten toimien merkitystä terrorismin torjunnassa ei tule vähätellä.

– Vapauteen perustuva yhteiskuntajärjestelmämme halutaan murtaa luomalla pelkoa. Pelkoa vastaan taisteleminen onkin merkittävä osa taistelussamme terrorismia vastaan, mutta myös konkreettisia keinoja, kuten laajempia tiedusteluvaltuuksia tarvitaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)