SDP:n Heinäluoma tyrmää veroparatiisiväitteet: PS:n Meren korjattava virheensä

Eero Heinäluoma toivoo, että perussuomalaiset tukisivat eettisen markkinatalouden vaatimuksia ja veronkierron vastaista kansainvälistä toimintaa.

  • LKS 20151230 LKS 20151214 SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 14. joulukuuta 2015. Istunnossa esiteltiin valtion vuoden 2016 talousarvioesitys ja käytiin yleiskeskustelua talousarvioehdotuksesta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Eero Heinäluoma.

    ()

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoman mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meren väitteet demarijohtajien antamasta tuesta veroparatiiseille eivät pidä paikkaansa.

– Valitettavasti perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meren hyökkäyksen väitteet eivät kohtaa tosiasioiden kanssa, Heinäluoma toteaa Merelle tekemässä vastineessaan.

Meren mukaan SDP-johtajat ovat olleet vuosia mukana ohjaamassa työeläkeyhtiöiden varoja veroparatiiseihin.

”Demarijohtajat Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat olleet vuosia työeläkeyhtiöiden hallinnoissa ohjaamassa työntekijöiden eläkevaroja veroparatiiseihin”, perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri toteaa tiedotteessaan.

Meri väittää, että valtion eläkerahastojen sijoituksista ovat omistajaohjauksen kautta vastanneet SDP:n valtiovarainministerit Antti Rinne, Jutta Urpilainen sekä Eero Heinäluoma.

Heinäluoman mukaan politiikkaan kuuluu keskustelu, ja debatti saa olla myös värikästä, mutta sen pitäisi aina olla rehellistä ja faktojen pitäisi olla kohdallaan.

– Olen pyytänyt, että Meri ystävällisesti korjaa virheelliset väitteensä pikaisesti.

Heinäluoma korostaa, että hän ei ole ollut työurallaan päivääkään minkään työeläkeyhtiön hallinnossa.

– En myöskään ole vastannut omistajaohjauksesta. Valtiovarainministeri ei myöskään anna sijoitusohjeita työeläkeyhtiöille, Heinäluoma kertoo.

Heinäluoman mukaan valtiovarainministeri Jutta Urpilainen teki viime vaalikaudella arvokasta työtä eettisten markkinatalouden vaatimuksen nostamiseksi julkiseen tietoisuuteen.

– Ministerit Urpilainen, Ihalainen ja Rinne tekivät ansiokasta työtä harmaan talouden suitsimiseksi myös kotimaassa, Heinäluoma painottaa vastineessaan.

– Vaikka perussuomalaiset eivät halunneetkaan ottaa Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa valtiovarainministerin tehtäviä itselleen vaan preferoivat ulkopolitiikan, toivon että he osaltaan tukisivat eettisen markkinatalouden vaatimuksia ja veronkierron vastaista kansainvälistä toimintaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.