Verkkouutiset

Komissaari väläyttää mahdollisuutta Suomen maidontuottajien tukipaketista

EU:n maatalouskomissaari Phil Hogan sanoo ymmärtävänsä suomalaisten maidontuottajien ongelmat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n maatalouskomissaari Phil Hogan keskusteli keskiviikkoiltana maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa Venäjä-kriisin aiheuttamasta EU-tuen tarpeesta suomalaisille maidontuottajille.

– Ymmärrän täysin suomalaisten maidontuottajien kohtaamat ongelmat ja pyrin ratkaisuun, joka olisi oikeudenmukainen, kohtuullinen ja perusteltu, komissaari Hogan toteaa antamassaan lausunnossa

Hogan kertoo käyneensä rakentavassa hengessä lisäkeskustelun maatalousministeri Orpon kanssa tilanteesta Suomen maitotuotesektorilla, johon Venäjän asettamat elintarvikkeiden tuontikiellot ovat iskeneet.

– Ministeri Orpo tarjoutui lähettämään valtiosihteerinsä ja Suomen tilastoasiantuntijoita ensi viikolla Brysseliin tapaamaan komission virkamiehiä. Tämä antanee Euroopan komissiolle mahdollisuuden tarkastella kaikkia asiaan liittyviä tietoja ja luoda kattava kuva suomalaisille tuottajille aiheutuneesta hintojen laskusta, Hogan kertoo

– Mikäli tiedot osoittavat toimenpiteet perustelluiksi, meillä pitäisi olla mahdollisuuksia edetä Suomen maidontuotantosektorille suunnatun tukipaketin suhteen. Tietysti on selvää, että harkittaessa mahdollista Suomelle suunnattavaa tukitoimenpidettä on otettava huomioon EU:n talousarvioon liittyvät seikat, jotka vielä ovat viimeistelemättä. Talousarviotilanne on äärimmäisen tiukka ja tämä vaikuttaa kaikkiin laskelmiin, Hogan lisää.

Ministeri Orpo toteaa olevansa tyytyväinen siitä, että tukiprosessi jatkuu ja Suomi on siinä mukana.

– Meidän maitosektorimme ongelmat ovat todellisia, vaikka kriisin vakavuus ei osuuskuntarakenteemme vuoksi olekaan vielä dramaattisesti näkynyt tuottajahinnassa. Mutta tuen saamisen kriteerit tulevat valitettavasti aivan varmasti lähiaikoina Suomessa täyttymään, Orpo toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)